Radio M v kině
aneb Šest dílů jako filmový biják

Radio M v kině

Radio-M vysílá na pirátských vlnách mimo doslech běžných posluchačů, o ty vlastně nemá zájem. I bez fanoušků dává toto „rádio na mýtince“ prostor valašskomeziříčským hudebním skupinám, muzikantům a dalším neumělům, tedy těm, o které běžné komerční vysílání jinak nikdy nezavadí. Samotný příběh Radia-M začíná ve chvíli, kdy se zde snaží schovat zloděj psů, a zjišťuje, že mnohem větší nástrahy ho čekají právě tady. Mimozemská civilizace, nadpřirozené jevy, nebo šamanské léčitelství jsou pak přirozeným vývojem.

Seriál vsadil na „humor pod vrstvami“ tedy objevování významů, které jsou ukryté i samotným účastníkům natáčení. Ovšem zásluhou bratrů kameramanů a intuitivního garážového střihu přechází dílo svým přesahem až do výtvarného NFT a lze si tedy i pověsit v obýváku na zeď.

První klapka padla v březnu 2021. Covid byl na svém vrcholu, divadelní tvorba uzavřena a skupina herců kolem M-klubu potřebovala něco tvořit. „Rozhodli jsme se natočit divný seriál, který byl jakási reakce na tehdejší dobu, tedy čas chaosu. Nehledali jsme cestu ven ze zmatku, ani se nesnažili podstrkovat ukazatele k nějaké vizi příběhu, na druhou stranu bedlivému divákovi, který první díly několikrát opakovaně na Youtube viděl, je díky našemu seriálu zřejmé, že porozumění je pouhá iluze,“ vysvětluje Marek Baroš. 

 

„Absurdní téma plus skvělá společnost v absurdní covidový čas.

Zachraňovalo mě to,“

prozrazuje odvážná herečka Petra Přikrylová. 

 

„Česká televize se naším seriálem inspirovala a natočila ‚Dobré ráno, Brno!"

Markéta El Bakri.

 

 

Námět a scénář: Marek Baroš, 6. díl Zdravee

Režie a střih: Zdravee

Kamera: Zdeněk Smolka a Ondřej Smolka 

Délka: asi 1,5 hodiny

Termíny

  • So 9.9.2023, 19:45
    2D ČV MP
    vstup zdarma

Místo konání

Amfiteátr

Pořadatel

Letní kino

Obrázky